Deze week in de retail – week 32

778

Dit waren de retail highlights van deze week!

Kleding van plastic afval
De mode-industrie is zich steeds meer bewust van duurzaamheid. Waste2Wear wil de modesector laten zien, dat er met plastic afval prachtige kledingstukken gemaakt kunnen worden. Modemerken Claudia Sträter, Promiss, Expresso, Steps, Wehkamp en Oilily lanceerden een compleet recyclede herfst- en wintercollectie. Er zijn in totaal wel twee miljoen plastic flessen in de collecties verwerkt.

Maaltijdmuur Albert Heijn in ziekenhuis
In het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis heeft Albert Heijn een maaltijdmuur geïntroduceerd. In de muur vind je sappen, salades en kant –en-klaar maaltijden en is beschikbaar voor medewerkers, patiënten en bezoekers. OLVG ziet de maaltijd muur als een extra service en is vooral handig in de nachtelijke uren omdat de restaurants dan gesloten zijn. Naast de muur bevindt zich een magnetron, waar maaltijden opgewarmd kunnen worden. Afrekenen kan contactloos of met een pinpas.

Eerste IKEA winkel in India
Na 12 jaar oriënteren is het zover: de eerste IKEA winkel in India is geopend. In miljoenenstad Hyderabad, ging de meubelketen van start. Al in 2006 maakte IKEA bekend te kijken naar een lancering in India, maar dit kon niet doorgaan vanwege de Indiase regelgeving. Internationale bedrijven mochten lange tijd namelijk alleen een entree maken via een joint venture, waarbij ze niet meer dan 51 procent van de aandelen in handen hadden. Tot IKEA vijf jaar geleden groen licht kreeg van India. In 2016 startte de bouw van de eerste winkel. Niet alleen de bekende Billy en Klippan meubels worden hier verkocht, maar ook matrassen van kokosvezels en rijstcakemakers. In het restaurant vind je uiteraard Indiase gerechten.

Bronnen: Retailtrends, OLVG.nl en Albert Heijn.