Deze week in de retail – week 31

514

Zara gaat online bestellingen vanuit winkels leveren
Om zijn voorraadniveaus beter te managen, start Zara met een nieuw systeem voor de bezorging van webshopbestellingen. Als artikelen online niet verkrijgbaar zijn, kunnen deze rechtstreeks vanuit een nabijgelegen winkel worden verstuurd. Het systeem wordt gelanceerd in 48 landen en zal er onder andere voor zorgen dat klanten hun bestelling sneller ontvangen.

Doorstart voor Men at Work
Victory & Dreams Holding, moederbedrijf van onder andere modeketen Witteveen, verwezenlijkt een doorstart voor Men at Work. Het bedrijf had 27 winkels, waarvan er na het faillissement momenteel nog 19 open zijn. De filialen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Den Bosch, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sneek en Utrecht Hoog Catharijne blijven op dit moment in ieder geval geopend. De webshop van Men at Work zal naar verwachting in oktober worden heropend.

Onzekere toekomst boekenbon
De omzet van de boekenbon daalde in tien jaar tijd met bijna vijftig procent. In 2008 leverde de verkoop van de bonnen 38 miljoen euro op, vorig jaar was dat nog 20 miljoen. Door elfhonderd aangesloten boekhandelaren mag er gestemd worden over de toekomst van de boekenbon. 85 procent zal vóór een voorgesteld pakket maatregelen moeten stemmen, dat bestaat uit een bonus voor boekverkopers en een hogere marge voor de uitgever van de bon. Als die ruime meerderheid niet gehaald wordt, zal de Boekverkopersbond de productie, logistiek en administratie uitbesteden of de aandelen in Boekenbon BV deels of geheel verkopen.