Deze week in de retail – week 2

473

IKEA gaat thuis bezorgen!
Sinds deze week bezorgt IKEA eten en drinken in samenwerking met Thuisbezorgd.nl in Groningen aan huis. Tussen twaalf uur ’s middags en acht uur ’s avonds kun je de typische Zweedse balletjes en nog veel meer laten thuisbezorgen. Maar liefst 20 procent van de wereldwijde winkelbezoeken van de meubelgigant komt alleen voor het foodaanbod, waardoor IKEA nu ook overweegt om standalone restaurants en cafés in binnensteden te gaan openen. Of er ook bezorgd gaat worden in andere steden in Nederland, is nog niet bekend.

Minder winkelpassanten in 2018
In 2018 is de groei van winkelstraatpassanten in Nederland teruggelopen. Uit onderzoek van Bureau RMC is gebleken dat er 1,7 procent minder mensen in de winkelstraten waren. Consumenten blijken steeds meer verspreid over een jaar te shoppen. De drukste maanden waren namelijk april, november en december. Black Friday, wat dit jaar op 23 november viel, was de drukste winkeldag van 2018.

Nieuw distributiecentrum MediaMarkt
MediaMarkt krijgt een nieuw distributiecentrum van wel zeventigduizend vierkante meter in Etten-Leur. Met dit nieuwe magazijn zal de bevoorrading en distributie van de winkels centraal georganiseerd en verbeterd worden. Dit maakt het proces voor leveranciers een stuk makkelijker, wat ook positieve gevolgen heeft voor de consument. Met dit nieuwe distributiecentrum worden ongeveer 150 nieuwe banen gecreëerd.