Deze week in de retail – week 17

1151

Groene schoenen

Zijn je schoenen toe aan vervanging? Als het aan adidas ligt, is weggooien verleden tijd. Het sportmerk lanceert in 2021 een nieuwe sneaker: de Futurecraft.Loop. Dat is een 100% recyclebare hardloopschoen. Deze is gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Zodra een paar schoenen toe zijn aan vervanging, worden ze teruggestuurd naar adidas om te worden gerecycled.

Een voorproefje

Sinds deze week liggen er volop producten van Supertrash in het schap bij Kruidvat. De collectie is geïnspireerd op bestsellers uit het portfolio van het merk en zijn bedoeld ‘als voorproefje op de terugkeer van Supertrash’. Vorig jaar verkocht Kruidvat ook producten van de ST. by Olcay-lijn, ontworpen door Supertrash-oprichter Olcay Gulsen, in samenwerking met Kruidvat. De lijn stond toen los van Supertrash (dat failliet ging en door een andere partij werd doorgestart).

Nieuwe winkeldirecteur

Sonja Boelhouwer volgt Cees van Vliet op als winkeldirecteur bij Albert Heijn. Zij is al ruim twintig jaar actief binnen Ahold Delhaize en is nu nog werkzaam bij de Amerikaanse Ahold-dochter Stop&Shop. Sonja Boelhouwer start haar nieuwe functie op 1 september. Met haar benoeming is het managementteam van de supermarktketen, dat volledig vernieuwd wordt, weer compleet.

Open & eerlijk

Transparantie is een steeds belangrijker thema binnen de mode-industrie. Elk jaar voert Fashion Revolution een onderzoek uit onder de 200 grootste modebedrijven ter wereld op het gebied van mensenrechten, toewijding aan transparantie en leveranciers. Adidas, Reebok en Patagonia staan dit jaar boven aan de ranking. De merken Eli Tahari, Jessica Simpson, Mexx, Tom Ford en Youngor zijn volgens het onderzoek minder transparant over hun sociale- en milieubeleid. Fashion Revolution benadrukt dat de index geen beoordeling is van wat een merk doet op het gebied van duurzaamheid, maar een beoordeling is op het gebied van transparantie.

Bron: retailtrends.nl, fashionunited.nl