Deze week in de retail – week 10

861

Knippen, eten en… shoppen
Krijg je ook zo’n trek van een dagje shoppen? Winkelketen Primark speelt daar handig op in. Primark opent half april haar grootste winkel ooit met daarin een beautysalon, barbershop en verschillende eetgelegenheden. Het nieuwe pand van Primark is bijna vijftienduizend vierkante meter groot, beslaat vijf verdiepingen en komt in het voormalige winkelcentrum Pavilions in het Britse Birmingham.

Fabriekspand wordt winkel
Goed nieuws voor fans van woonwinkels: Loods 5 zit vanaf deze week ook in Maastricht. Deze woonwinkel van formaat is gevestigd in de monumentale fabriekspanden van het Sphinxkwartier. Eind dit jaar wordt er ook een nieuwe winkel in Duiven geopend. Loods 5 heeft al vestigingen in Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam.

Een groene bezorgdienst
Webshop Coolblue bezorgt vanaf deze week je online bestelling met 100 % elektrische busjes. Het bedrijf wekt de energie voor de busjes zelf op; dat gebeurt op het zonnedak van hun magazijn in Tilburg. Coolblue bezorgt vooralsnog alleen in Rotterdam en Amsterdam op deze manier, maar wil de groene bezorgdienst later dit jaar verder uitbreiden naar andere grote Nederlandse steden.

Bron: retailnews.nl, retailtrends.nl