De voordelen van staand werken!

861

Je werkt in de detailhandel, dus grote kans dat je dagelijks in de winkel staat. Met de nadruk op staat. We worden namelijk steeds meer gewaarschuwd hoe slecht zittend werk voor je is. Iedereen die op kantoor werkt wordt massaal opgeroepen om vaker een rondje te lopen of zelfs aan een sta bureau te gaan werken. Dat staan is voor jou dagelijkse kost én veel beter voor je! Dit is waarom:

Je verbrandt meer calorieën 
Wist je dat als je staat, je hart 10 keer zoveel bloed door je lichaam pompt dan als je zit?! Je verbrandt hier ongeveer 50 calorieën extra mee! Win win!

Meer energie!
Als je staat, is je stofwisseling hoger. Niet alleen calorieën worden verbrandt, ook glucose en vetten. Uit een Amerikaanse studie in 2011 is gebleken dat 66% van de deelnemers zich productiever, energieker en vrolijker voelde als ze staand werk deden.

Beter voor je rug
Mensen die veel zitten hebben vaker rugklachten dan mensen die staan. Je lichaam is helemaal niet ontworpen om de hele dag te zitten. Heb jij even geluk dat je het grootste deel van de dag staat!

Let wel op dat als je de hele dag staat, je dit moet doen op schoenen met een goed voetbed en de juiste steun. Probeer recht op te staan en niet te gaan hangen in je rug of op één been. Overdrijven is ook niet nodig: als je pauze hebt of even tussendoor wat wilt drinken, ga dan juist wél even zitten! Zo kunnen je lichaam en je voeten even uitrusten.