De ochtend van…

916

Voor de één is de ochtend het mooiste moment van de dag,
terwijl de ander zich het liefst nog vier keer omdraait.
Elke week spreken we iemand die in de detailhandel werkt over zijn of haar ochtendritueel. Deze week de ochtend van Christien van Sikkelerus (65) verkoopmedewerker bij By Oni in Haarlem.

Je wekker gaat. Denk je dan: yes, het is ochtend?
“Nou eigenlijk gaat mijn wekker nooit. Mijn man Ron is de wekker: hij gaat er altijd om zeven uur uit. Ik blijf dan liggen tot half 8, totdat hij mij een ontbijtje op bed brengt. Meestal een kopje koffie en yoghurt met muesli.”

Wat luxe, een ontbijt op bed!
“Dat gaat al jaren zo, en daar geniet ik elke ochtend van. Op mijn beurt bedenk ik ’s morgens alvast wat we in de avond gaan eten, dat scheelt weer tijd. Aangezien mijn man en ik allebei in de detailhandel werken, maken we lange dagen en is een goede planning handig.”

Je werkt in een kledingwinkel. Denk je dan extra lang na over wat je aan doet?
“Mijn kledingkeuze is belangrijk en daar besteed ik veel aandacht aan. Ik vertegenwoordig een merk dus ik zorg dat ik goed voor de dag kom. Ik lak mijn nagels, mijn haar moet goed zitten en draag make-up. Je bent toch het visitekaartje van de winkel! Op het werk draag ik altijd kleding uit de collectie van By Oni, in mijn vrijetijd trouwens ook. De kleding vind ik leuk: kleurrijk, stijlvol, elegant en tijdloos.”

Jouw man werkt ook in een kledingwinkel. Geven jullie elkaar tips?
“Ik ben gek op felle kleuren. Maar soms zegt Ron: misschien moet je toch wat anders aan doen. Ik geef hem ook kledingadvies voordat hij de deur uit gaat. Dat vinden we allebei leuk om te doen. Het fijnst voel ik me in een jurkje met een mooi vest, of een colbertje met een pantalon.”