De ochtend van…

813

Voor de één is de ochtend het mooiste moment van de dag. Terwijl de ander zich het liefst nog vier keer omdraait. Elke week spreken we iemand die in de detailhandel werkt over zijn of haar ochtendritueel. Deze week de ochtend van Wouter Splint (43) Assistent Manager bij een telefoniewinkel in Hilversum.

 Je werkt in een telefoniezaak; start jouw dag met kijken op je telefoon?
“Dat klopt, om de wekker uit te zetten, haha. Als de kidsnaar school moeten, gaat die om 6.45 uur (tenzij mijn vrouw vrij is). Vervolgens heb ik een kwartier voor mezelf voordat de kinderen opstaan. Meestal laat ik dan alvast de hond uit.”

Kinderen; betekent dat ochtendstress?
“Dat valt gelukkig mee. De oudste twee gaan al naar de middelbare school, dus die hebben weinig begeleiding nodig. Maar ook de jongste twee kunnen al veel zelf. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met brood leren smeren! Wel zorg ik voor een gedekte ontbijttafel, maar dat doe ik de avond van tevoren al.”

Wat heb jij beslist nodig in de ochtend?
“Ik moet écht ontbijten, voordat ik de deur uit ga: twee stuks fruit, kwark, cruesli en een kop thee. Koffie drink ik meestal pas in de winkel.”

En hoe ga jij naar het werk?
“Over het algemeen pak ik de fiets. Dan rijd ik eerst langs school om de jongste af te zetten en ga ik daarna door naar mijn werk. Het is zo’n 6 kilometer in totaal: een mooi stuk om goed wakker te worden.”