De ochtend van…

983
Stéphanie Bloemers

Voor de één is de ochtend het mooiste moment van de dag. Terwijl de ander zich het liefst nog vier keer omdraait. Elke week spreken we iemand die in de detailhandel werkt over zijn of haar ochtendritueel. Deze week de ochtend van Stéphanie Bloemers (29), contentmedewerker bij FonQ.

 Ben jij meteen fris en fruitig in de ochtend?
“Mwah, ik ben meer een avondmens. Wanneer de wekker om 6.45 uur gaat, moet ik even op gang komen. Een paar keer snoozen en dan naar de badkamer om koud water over mijn gezicht te gooien. Als ik dat niet doe, word ik écht niet wakker.”

Wat mag er niet ontbreken in jouw ochtendritueel?
“Het ontbijt sla ik nooit over. De ene dag smeer ik een boterham met pindakaas en de andere dag ga ik voor kwark met cruesli en aardbeien. Gezond, maar niet al te ingewikkeld. In koffie heb ik niet altijd zin op de vroege ochtend, dus vaak houd ik het bij een glas water.”

Voor je werk ben je veel met interieur bezig. Ziet jouw huis eruit om door een ringetje te halen wanneer je vertrekt?
“Na een werkdag vind ik het fijn om in een opgeruimd huis thuis te komen. In de ochtend sla ik het beddengoed terug om te luchten, maar voordat ik de deur uitga maak ik het bed op. Anders vind ik het zo rommelig.”

Staat de ochtend voor jou gelijk aan haasten of heb je alle tijd?
“Ik weet precies hoelang ik overal voor nodig heb, dus als ik goed plan, red ik het makkelijk. Heel soms gaat het weleens mis. Dan denk ik dat ik tijd over heb en zit ik te lang op mijn telefoon waardoor ik alsnog moet haasten.”

En is dat dan voor werk of ben je lekker aan het Facebooken?
Nee hoor, ik heb zelfs niet eens werkmail op mijn telefoon, haha. Mijn werkdag begint pas op kantoor.”