De ochtend van…

1770
Marcia Godet, Retail Director Denham
Marcia Godet, Retail Director Denham

Voor de één is de ochtend het mooiste moment van de dag, terwijl de ander zich het liefst nog vier keer omdraait. Elke week spreken we iemand die in de detailhandel werkt over zijn of haar ochtendritueel. Deze week: de ochtend van Marcia Godet (37), Retail Director Denham.

Je wekker gaat. Denk je dan: yes, het is ochtend?
“Totaal niet! Ik ben echt geen ochtendmens. Als kind bleef ik al lekker liggen tot een uur of 10.00 ’s morgens. Helaas gaat de wekker bij mij op werkdagen om 07.00 uur. Dan blijf ik nog even een kwartiertje snoozen.”

En dan eerst een sterke bak koffie?
“Ik gebruik de douche altijd om wakker te worden. In de auto drink ik een gembershot of heet water met gember en citroen. Ontbijten doe ik op mijn werk: een bakje yoghurt met rood fruit en noten.”

Begint jouw werkdag al in de auto?
“De retail gaat altijd door. Ik check vaak mijn mail al even en beantwoord telefoontjes achter het stuur. Ook luister ik graag naar BNR Nieuwsradio of een informatieve Podcast. Als ik een presentatie heb, bereid ik die in stilte in mijn hoofd voor. Verder maak ik me nog snel op in de auto, haha. En voordat ik het weet, ben ik al op kantoor!”

Je werkt in de mode. Dat betekent vast elke dag ‘dress to impress’?
“Nee, hoor. Ik hoef niet als een lopende paspop naar mijn werk. Ik trek aan waar ik zin in heb en kan mezelf zijn in de kleding die ik draag. Gelukkig is dat casual en altijd van het merk waar ik voor werk: Denham.”