Daarom is jouw collega met humor onmisbaar

325

We hebben er allemaal wel één. Een collega die graag (flauwe) grappen uithaalt. Soms bloedirritant, maar vooral een aanwinst voor het team. Want zeg nou zelf: zonder hem of haar is werken lang niet zo leuk. Een pleidooi voor humor op de werkvloer!

Stoom afblazen
Te weinig personeel in de winkel, boze klanten, een kassastoring: we hebben allemaal weleens stress op het werk. Even flink lachen helpt om stoom af te blazen en zaken in perspectief te zien. 

Lekker gezond
Een flinke lachbui? Dan ben je gezond bezig. Want elke keer als je lacht, maak je extra witte bloedcellen aan waardoor je lichaam zich beter kan weren tegen virussen en bacteriën.

Dag rothumeur!
Soms zit het allemaal niet mee. Je hebt koffie gemorst op je favoriete outfit, de trein op een haar na gemist en een flinke regenbui op je hoofd gehad. En daar is dan opeens die grappige collega. Voordat je het weet, loop je weer rond met een glimlach op je gezicht.

Aha!
Even geen inspiratie? Grote kans dat je tot mooie, nieuwe inzichten komt nadat je hebt gelachen met je teamgenoten. Humor zorgt ervoor dat je loskomt van je werk, waardoor je naderhand met een frisse blik naar dingen kunt kijken.

Looking good
Fris en fruitig op het werk verschijnen; wie wil dat niet. Wanneer je lacht, zet je gemiddeld zo’n twintig gezichtsspieren aan het werk. Hierdoor krijg je een gezonde blos en stralende huid. 

Teamspirit
Wanneer je collega de slappe lach heeft, is de kans groot dat jij ook in lachen uitbarst. Want dat is wat lachen doet: het verbindt mensen, waardoor er een sterk teamgevoel ontstaat.