Daarom heb jij je droombaan nog niet gevonden (en dit doe je eraan)

562

Heb je het gevoel dat een droombaan niet voor jou is weggelegd? Niets is minder waar. Wanneer je de volgende valkuilen omzeilt, is die te gekke job binnen handbereik.

Je focust op geld en status
Wellicht dat anderen onder de indruk zijn als je vertelt dat je een team van veertig mensen aanstuurt of een dik salaris hebt, maar hoe gelukkig word jíj ervan? Focus op de dingen waar je blij van wordt en staar je niet blind op geld of status.

Je verwacht dat het vanzelf gaat
De kans dat jij op een dag opeens benaderd wordt voor die droombaan is nihil. Je zult er hard voor moeten werken en dat kost tijd en energie. Kortom: minder dromen en meer doen.

Je stelt te hoge eisen
Een baan die voldoening en plezier geeft, bestaat zeker, maar streef niet naar perfectie. Sommige aspecten zijn nu eenmaal minder leuk. Bepaal voor jezelf wat je écht belangrijk vindt en zet een streep door de rest van je wensen.

Je ziet niet wat je hebt
Soms ben je al heel dichtbij die droombaan, maar heb je het zelf niet in de gaten omdat je denkt dat het gras groener is aan de overkant. Kijk naar wat je hebt en maak jezelf niet gek.

Je laat je afschrikken door details
Natuurlijk is het fijn als je werk op fietsafstand is en je nooit extra uren hoeft te maken, maar weegt dat zwaarder dan werk doen dat echt bij je past? Denk wat minder praktisch en laat je hart spreken.

Je durft geen risico’s te nemen
Een nieuwe weg inslaan is altijd spannend, maar geen reden om het niet te doen. Wanneer je een goed plan hebt en over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikt, is de kans op slagen groot.

Je luistert teveel naar je omgeving
Respecteer de mening van de mensen om je heen, maar wees niet bang om je eigen koers te varen. Het is jouw leven en jij weet als geen ander wat jou gelukkig maakt.

Je laat je tegenhouden door gebrek aan ervaring
Heb je weinig ervaring in de richting die je op wilt? Ga niet bij de pakken neerzitten en onderzoek welke (eerste) stappen je kunt zetten richting je droombaan.

Je onderschat jezelf
Bescheidenheid siert de mens, maar het kan je ook behoorlijk in de weg zitten. Vertrouw op je kwaliteiten (je kunt vaak veel meer dan je denkt) en ga ervoor!