Column Harry Bijl: filmen in fijne winkels

1175

Vorige week was ik met collega Charlotte Cozijn op pad in Amsterdam. We hebben op diverse locaties mensen geïnterviewd voor een film over de ontwikkelingen in de retail. Het waren vier gezellige dagen en ik denk en hoop dat de film leuk gaat worden.

Voordat we opnames gingen maken, heb ik op alle locaties om medewerking gevraagd en gesprekken gevoerd. Wie uiteindelijk voor de camera zou komen was voor mij een verrassing. Natuurlijk zijn we op pad gegaan met een idee en zijn de winkels niet toevallig uitgekozen. Toch hadden we geen harde scripts bedacht of afgesproken. Het was daarom super verrassend om te ervaren hoe spontaan, gedreven en kundig al die mensen die meewerkten zijn.

Ik wist natuurlijk, uit eigen ervaring, dat er veel innemende vertellers op de winkelvloer werken. Het waren voor Charlotte, de filmploeg en mij hele blije dagen. Wat een enthousiasme: de eigenaren en medewerkers gingen helemaal los op een paar simpele vragen. Vol trots werden inzichten, werkwijzen en ervaringen gedeeld. Dank, dank, dank voor al die leuke en spontane reacties.

De filmpjes zullen over enkele weken beschikbaar zijn via de site www.werkindewinkel.nl. Houd ook de komende weken de website van Jij&Wij in de gaten en geniet van al die mooie verhalen die we hebben gefilmd. Wat duidelijk werd, is dat je op veel manieren een feestje kunt maken voor de bezoekers van een winkel. Vol bezieling doen mensen hun werk en ze houden van de producten die ze verkopen. Vind jij het ook leuk om geïnterviewd te worden over jouw werk in de retail? Geef dat dan door aan de redactie: jc@pensioenfondsdetailhandel.nl