Home Lifestyle Blijf ontwikkelen: zo sta jij niet stil

Blijf ontwikkelen: zo sta jij niet stil

911

Het einde van het jaar is aangebroken; een periode waarin we vaak kritisch gaan kijken naar de afgelopen, maar ook de aankomende tijd. Zit jij lekker in je vel en ga jij met plezier naar je werk? Of heb je misschien het idee dat je ongemerkt stil staat in je ontwikkeling? Hoe zorg je dat je je blijft ontplooien, zowel op werk als persoonlijk gebied? Jij&Wij geeft tips!

Durf te vragen
Mensen om je heen kijken op een andere manier naar jou, dan je zelf doet. Vraag hen eens feedback; hoe kom je op hen over, wat is jouw leukste- maar ook mindere eigenschap? Vraag dit niet alleen aan vrienden en familie, maar ook aan je leidinggevende, collega’s en je partner. Zo kom je er op een leuke manier achter hoe anderen jou zien. Is nooit weg!

Kijk verder dan je neus lang is
Wil je nieuwe dingen leren, staar je dan niet blind op het vakgebied waarin je werkzaam bent. De wereld heeft zoveel te bieden! Een brede interesse zorgt ervoor dat je je niet snel zult vervelen en dat je in gesprekken altijd wel ergens over mee kunt praten. Doe dingen omdat ze je leuk lijken, niet omdat je denkt dat het moet. Heb je belangstelling voor fotografie? Schrijf je dan in voor een cursus! Altijd al willen leren salsa dansen? Volg met je vriendinnen of je partner een workshop! De keuze is reuze!

Nieuw = leuk!
Zowel in je werk als in je sociale leven is het prettig als je open staat voor nieuwe dingen. Is er bijvoorbeeld een vernieuwde methode geïntroduceerd op je werk? Of heeft je beste vriendin een nieuwe partner waar je stiekem direct een vooroordeel over hebt? Geef het een kans en gun jezelf de tijd om hieraan te wennen. Nieuw is soms spannend, maar bovenal erg leuk!

Doe dingen die je eng vindt!
Er staan vast een aantal dingen op je bucketlist die je hartstikke eng vindt en daarom steeds maar weer uitstelt. Al tijden droom je erover om alleen op reis te gaan en op je werk zou je best om opslag willen vragen. Spring in het diepe en dóe het gewoon! Op deze manier groeit je comfortzone en blijf je jezelf ontwikkelen. Je zult merken dat je er een ontzettende kick van krijgt en stiekem best een beetje trots bent op jezelf als je het eenmaal gedaan hebt.

Treat yourself!
Wanneer heb jij jezelf voor het laatst een plezier gedaan? Misschien associeer je het niet direct met je persoonlijke ontwikkeling, maar toch kan het jezelf iets gunnen je een enorme boost geven. Lijkt een massage je heerlijk? Doen! Breng een dag door in een spa of boek eindelijk eens die yoga retreat waar je altijd van droomde. Je werkt er het hele jaar hard voor, dus waarom zou je jezelf niet wat ontspanning gunnen?

Wat doe jij om je te blijven ontwikkelen?