Betalen zonder rekeningnummer met Tikkie

1270

Even de rekening splitten als je met een groep vrienden uit eten bent, is tegenwoordig een fluitje van een cent. Eenmaal thuis stuur je gewoon het welbekende ‘Tikkie’! Je kunt straks echter nóg meer met deze handige app!

Binnenkort kun je als Tikkie-gebruiker geld overmaken met je mobiele nummer. Zo kun je bedrag overboeken zonder dat je het rekeningnummer van de ontvanger kent. Doordat Tikkie weet welk bankrekeningnummer bij een 06-nummer hoort, wordt het geld automatisch op zijn of haar rekening bijgeschreven. Installeer je de Tikkie app, dan deel je naast je rekeningnummer ook je 06-nummer. ABN-AMRO, initiatiefnemer van de Tikkie app, heeft op deze manier een database van rekening- en telefoonnummers die bij elkaar horen. Daarom werkt de betaalfunctie voor nu alleen nog voor Tikkie-gebruikers.

Naast deze ontwikkeling gaat Tikkie ook de mogelijkheid bieden om te betalen in webwinkels. Webshops moeten de Tikkie-betaalknop eerst toevoegen aan hun bestelproces. Klik je op de Tikkie-betaalknop, dan kun je je mobiele nummer en adresgegevens invullen. Ze ontvangen dan een betaallink per sms, hierna kan de betaling via iDeal afgerond worden.

Maak jij weleens gebruik van Tikkie?

Bron: nu.nl