“Begin er gewoon mee en wees heel actief”

255

Een vlogje hier een livestream daar… in de detailhandel gebeurt er steeds meer online. Aurélie van der Drift (16) is verkoopmedewerker bij INSTORE conceptstore en staat regelmatig in de digitale spotlights.

“Mijn moeder en ik gingen altijd shoppen bij INSTORE. Op een gegeven moment vroeg de eigenaresse of ik het leuk zou vinden om bij te springen in de kerstvakantie. Inmiddels zijn we twee jaar verder en sta ik een vast aantal uur in de winkel. Mijn werkzaamheden zijn heel divers: van het helpen van klanten en inpakken van online bestellingen tot het beantwoorden van vragen op Instagram en het maken van filmpjes. Ik leer zoveel meer dan leeftijdsgenoten die vakken vullen bij de Appie!”

Kleine moeite
“Ons Instagrambereik is groot; we hebben ruim 12.000 volgers. Er komen regelmatig vragen binnen van meiden die benieuwd zijn hoe een bepaald kledingstuk valt. Om ze te helpen, maak ik dan even een filmpje voor de spiegel. Voor mij een kleine moeite en de reacties die je krijgt, zijn zo leuk! Mensen waarderen het echt als je de tijd neemt om ze te helpen. In het begin vond ik het onwennig om mezelf te filmen; sta je daar opeens met je telefoon voor de spiegel. Maar inmiddels gaat het me heel makkelijk af. Op wat versprekingen na: bedragen als 69,95 blijven lastig, haha.”

Persoonlijke aandacht
“Op Instagram heb je zoveel creatieve vrijheid. Iedereen doet het net een beetje anders en dat mag ook. En je blijft leren: soms wordt een filmpje waarvan je niet veel verwachtte 60.000 keer bekeken en andersom. Dan ga je onderzoeken waaraan dat zou kunnen liggen, heel interessant. Voor winkels die ook meer online willen doen: begin er gewoon mee en wees heel actief! Wanneer je de persoonlijke aandacht die je normaal in de winkel hebt, meeneemt online, dan komt het vanzelf goed.”