Begin elke nieuwe maand met deze dingen!

931

Een georganiseerd leven leiden, dat wil iedereen. Toch schieten bepaalde dingen er door drukte er nog weleens bij in. Er zijn een aantal kleine dingen die je kunnen helpen om jouw maand wat soepeler te laten verlopen. Lees je mee?

Je huis schoonmaken
Niet fijn, wel nodig. Waarschijnlijk maak je tussendoor weleens wat schoon, maar écht even alles aan kant? Dat schiet er misschien nog weleens bij in. Het begin van een nieuwe maand is een mooi moment om dit te doen. ‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’ zeggen ze toch weleens?

Je tas leegmaken
Vooral de dames zullen dit vast herkennen: je verzamelt altijd weer zóveel troep in je tas: bonnetjes, verdwaalde make-up.. Allemaal dingen die je helemaal niet meer nodig hebt. Kieper daarom bij elk begin van de maand je tas even helemaal leeg. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt, laat alleen de nodige spullen in je tas. Je zult merken dat je zo ook niet meer zo snel dingen kwijtraakt.

Koelkast check up!
Dit is eigenlijk iets wat je elke week zou moeten doen, maar alsnog: check elk begin van de maand even de inhoud van je koelkast en maak deze goed schoon. Zijn er producten over datum? Weg ermee!

Goals!
Aan het begin van een nieuw jaar maak je waarschijnlijk goede voornemens, of in ieder geval doelstellingen. Waarom zou je dit ook niet aan elk begin van een nieuwe maand doen? Het hoeven geen grote doelen te zijn, maar zorg dat ze in ieder gedaan kunnen worden. Dit kan te maken hebben met financiën, sporten, voeding.. Wat jij wilt! Als je hier aan het einde van die vier weken op terug kunt kijken en ziet wat je hebt bereikt, kan dit je veel voldoening geven.

Plannen!
Vind jij het ook zo fijn om iets te hebben om naar uit te kijken? Wij in ieder geval wel. Op deze manier kun je ergens naartoe werken en weet je ook wanneer je echt quality time hebt met familie en vrienden.

Welke dingen doe jij aan het begin van een nieuwe maand?