“Als ondernemer zit je nooit stil”

687

Monique van der Most (51) staat al dertien jaar aan het roer van Inmocasa: een damesmodezaak in Strijen. Ze is als eenmanszaak begonnen, maar geeft inmiddels leiding aan een team van vier vrouwen. Wat voor werkgever is ze? En wat is de kracht achter haar goedlopende bedrijf? Jij&Wij magazine belde haar op.

Hoe sta jij bekend bij je personeel?
Lachend: “Oei, dat kun je beter aan hen vragen! Maar ik denk dat ze mij zien als een enthousiast en sprankelend persoon. Ze zullen ook wel zeggen dat ik rommelig en chaotisch ben. En vaak denken: wat heeft Monique nu weer bedacht?”

Ben je zo’n bezige bij?
“Absoluut! Als ondernemer zit je eigenlijk nooit stil en ik ben graag aan het werk. Ik heb altijd nieuwe ideeën om de winkel op een creatieve manier leuker en beter te maken. Zo organiseer ik binnenkort een high tea in de zaak en bieden we ook personal styling aan.”

Verwacht jij dezelfde inzet en creativiteit van je medewerkers?
“Ik heb Inmocasa met mijn hele ziel en zaligheid opgestart, dus ik kan niet verwachten dat mijn medewerkers hetzelfde voelen voor de zaak als ik. Wel vind ik het belangrijk dat zij plezier hebben in hun werk. Als je je baan leuk vindt, blijf je fris en sta je vol goede energie op de vloer. Dat werkt door naar onze klanten.”

Waarom kies jij voor het modevak?
“Het werken met klanten die ik persoonlijke aandacht kan geven, vind ik elke dag weer een feest. Ik doe dit al sinds mijn negentiende en zou niks anders willen. Mijn doel is dat klanten met een goed gevoel en passende kleding de deur uitgaan.”

Wat is Inmocasa voor een winkel?
“Het is een exclusieve, maar betaalbare, damesmodezaak. Bij ons kun je terecht voor een broek maar ook voor schoenen, sjaals, tassen en sieraden. Ik denk graag in sets en wij adviseren vrouwen ook vaak om het een en ander met elkaar te combineren.”

Iedereen heeft wel verbeterpunten. Waar zou jij aan kunnen werken?
“Ik houd graag de touwtjes in handen. Dat zit nu eenmaal in de aard van ’t beestje. Het is in de loop der jaren minder geworden hoor, want ik werk met een superteam. Maar delegeren blijft voor mij nog wel een dingetje!”

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 
“Met andere ondernemers zit ik in een schrijfclub en dat is toch leuk! Door de gesprekken met gelijkgestemden krijg ik kracht, energie en heel veel nieuwe ideeën. Ik was niet zo van de online wereld, maar ik blog nu over mijn werk én zit op Instagram.”