Aan deze dingen heeft iedereen zich weleens schuldig gemaakt op het werk

206

Of je nu werkt in een winkel, op een hoofdkantoor of in een magazijn: deze dingen ga je hoe dan ook herkennen! En je kunt er vast wel één of meer afvinken. Oeps!

Met de lift gaan terwijl je op de eerste verdieping werkt
In de tijd dat je op de lift staat te wachten, had jij alláng boven kunnen zijn. Maakt jou helemaal niets uit.

Diezelfde lift niet tegenhouden voor een ander
Eenmaal in de lift zie je de deuren dichtgaan. Ook zie je iemand bijna struikelend richting de lift rennen, misschien zelfs ‘Stop!’ roepend. Ojee, net te laat, de deuren zijn al dicht. Stiekem had jij gewoon geen zin om met die collega samen in dat benauwde hok te staan.

Spullen meenemen naar huis
Pennen, schrijfblokken, labels.. Expres of per ongeluk, deze dingen heb jij vast weleens in je tas gevonden toen je thuis kwam.

Rondje wandelen
Tijdens de pauze probeer je regelmatig met je collega’s een blokje om te gaan om de benen te strekken en een frisse neus te halen. Terwijl je onderweg bent, kijk je om je heen en bedenk je je dat je de halve afdeling bent vergeten mee te vragen. Oeps..

Voortrekken
Wanneer jij organisator bent van het jaarlijkse bedrijfsuitje, zorg jij ervoor dat je met je favoriete collega’s in een groepje zit, of bij elkaar zit aan tafel. Want ja, als je het dan toch voor het zeggen hebt..

Iets kapot maken en iemand anders de schuld geven 
De koffie-automaat, de printer.. Je weet niet wat je nu precies hebt gedaan, maar het ding werkt niet meer. Maar toegeven dat jij het gedaan hebt? No way! Als je je collega’s hoort klagen over het kapotte apparaat, doe jij vrolijk mee. Wie er verantwoordelijk voor is? Jij hebt geen idee!

Naar de wc gaan om te appen
Je zit net verwikkeld in een heel belangrijk gesprek met je beste vriendin en het is noodzakelijk dat je dit écht even afmaakt.. Dan maar even naar de wc, héél eventjes maar!