7x shoppen in Nijmegen

1025

Met een geschiedenis die teruggaat tot ver voorbij de tijd van de Romeinen, behoort Nijmegen tot één van de vier oudste steden van Nederland. Toch is deze stad, gelegen aan de rivier de Waal, niet in haar historie blijven hangen. Als je door de aaneenschakeling van oude straatjes in het centrum loopt, ontdek je het ene na het andere vernieuwende winkeltje.

Make My Day
Voor zowel vrouwen als mannen heeft deze winkel allerlei pareltjes op het gebied van kleding en lifestyle. Je vindt hier veel opkomende Scandinavische, Engelse en Amerikaanse merken, waardoor je niet direct iemand tegen het lijf loopt die dezelfde outfit draagt. Er bestaat zomaar een kans dat je deze winkel niet zonder iets te kopen verlaat.
Stikke Hezelstraat 32 & 65

Hoedenspeciaalzaak Cappello
Op zoek naar een mooie hoed? Dan ben je bij Cappello aan het juiste adres. De winkel heeft een enorme collectie. Ook het tassen- en sjaalassortiment blijft niet achter. Daarnaast is inmiddels kleding van zowel binnen- als buitenlandse ontwerpers als Bygone, Just In Case en Emily&Fin aan de winkelvoorraad toegevoegd. Loop eens binnen en kijk je ogen uit bij Cappello.
Houtstraat 28

Ieder z’n Vak
Bij Ieder z’n Vak is er aan ambachtelijke producten geen gebrek. Je vindt hier maar liefst 130 ondernemers onder één dak die zich hebben toegelegd op producten van keramiek tot sieraden en van meubels tot kunst. Het aanbod verandert ook regelmatig, want de schappen worden per week verhuurd. Het enige dat vast in de winkel aanwezig is, zijn de Nimweegse Nuilertjes. Dit zijn dropjes waarin de aard van de échte Nijmegenaar besloten ligt: iemand die in eerste instantie soms zeurt of wat chagrijnig lijkt, maar een gouden hart heeft en je bijblijft.
Lange Hezelstraat 72-76

Wonder
Deze hotspot middenin het centrum heeft alles – maar dan ook echt alles – voor kinderen. Alleen al de winkel zelf is qua aankleding en inrichting een echte belevenis. Het heeft een licht, ruimtelijk interieur dat bestaat uit een mix van oude en nieuwe materialen, wat als decor dient voor producten in allerlei vrolijke kleuren. Of je nu babykleding, een kraamcadeautje of iets voor de kinderkamer zoekt, de kans van slagen is groot.
Houtstraat 44

512 Nijmegen
512 is een toffe twee onder één dak conceptstore, met hippe kleding van Jettie en planten met een verhaal van Ilse. Bijvoorbeeld een tweedehands plant die niet helemaal meer paste bij zijn vorige eigenaar. Heb je ook nog behoefte aan een drankje? Haal dan wat lekkers bij de theebar.
Van Broeckhuysenstraat 20

Tips van een local: Irma Boekhorst
Irma Boekhorst (42), al zeven jaar ondernemer en illustrator, verhuisde een half leven terug van het platteland naar het mooie Nijmegen voor de liefde en woont daar nog steeds met haar man en hun negenjarige dochter. Nijmegen is voor haar een groot dorp waar ze altijd wel een bekende tegenkomt. De wekelijkse markt in de stad is vaste prik, net als dwalen door de straten en langs oude panden met haar gezin. Nog steeds weet Nijmegen haar volop te verrassen.

Bob & Bill
Irma: “Ik heb diverse vaste winkels waar ik graag kom voor de sfeer en het vernieuwende aanbod. Als je ons mooie centrum binnenwandelt via de Lange Hezelstraat, heb je aan je rechterhand al snel Bob & Bill. Deze winkel heeft niet alleen qua kleding de laatste trends, maar je shopt hier ook leuke items voor jouw interieur of om cadeau te geven. Daarbij heeft Bob & Bill een Mancave in de kelder. De winkel is een feestje om te bezoeken.”
Lange Hezelstraat 103

Fifth
Irma: “In de jongste winkelstraat van Nijmegen, de Moenenstraat, vind je Fifth. Deze winkel vol damesmode is al ruim vijfentwintig jaar een begrip in onze stad. Stijlvolle merken en diverse stijlen: van chic tot casual. Als je hier naar binnen gaat, kom je altijd mooier thuis.”
Moenenstraat 1