7x shoppen in Gorinchem

1270
Bron: Mooi Gorinchem

Zelf was je er misschien nooit op gekomen: winkelen in Gorinchem. Jammer, want deze mooiste vestingstad van Nederland, volgens de ANWB, is één groot wenkend winkelperspectief. Jij&Wij zet de winkeldeuren een rij, waar je niet aan voorbij mag gaan, tenzij je jezelf tekort wil doen.

1. De Buurvrouw
Zwijmel je bij producten met een goed verhaal, dan is De Buurvrouw een absolute aanrader. Niets in deze winkel is verstoken van een productstoryline die je wilt doorvertellen. Zit je zelf zonder verhaal, ga langs bij De Buurvrouw.
Langendijk 3

2. Dots. Conceptstore
Verschillende ondernemers krijgen op deze bijzondere plek de kans om hun producten te verkopen. Je hebt er bijvoorbeeld een heuse mancave, maar ook een winkel in een winkel met baby- en kinderartikelen, kleding voor volwassenen, cadeautjes, woonaccessoires en meer. Ook de lekkere trek kun je er met fingerlicking good food stillen in de foodstore.
Langendijk 18

3. De juf
Bij De juf vind je antiquarische boeken in allerlei categorieën: onder andere wereldliteratuur, geschiedenis, kunst en reizen. Ook heeft de winkel bijzondere schoolspullen, handgemaakte sieraden én oude ansichten en prenten van Gorinchem. Een echte snuffelwinkel voor iedereen die (in ieder geval) geïnteresseerd is in boeken.
Haarstraat 15

4. My little market
Dit is een kersverse conceptstore met allerlei fashion en lifestyle producten voor vrouwen en kinderen. Wie de winkel ingaat, denkt meteen: daar gaat mijn geld, wát een fantastische producten!
Langendijk 43

5. De Buurman
Je bent man en je wilt wat. Want of je nu één of honderd bent, kleren maken de man en De Buurman die weet hoe dat moet. Zelfs als je kledingkast propvol zit, ga je hier nog weg met een leuke gadget. Bovendien heeft winkel ook meubels en andere unieke producten.
Langendijk 11

Tips van een local: Roy Grünewald
Roy Grünewald woont sinds 1991 in Gorinchem, waarvan 20 jaar in de oude vesting. Tot 2005 was hij directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen. Inmiddels is hij zelfstandig ondernemer in storytellingprojecten én werkzaam als theatermaker, columnist en stadsomroeper. Ook houdt hij zich bezig met het verzamelen van ‘Gorcumse Geheimen’, de sagen, legenden en sterke verhalen uit de vesting.

6. Rosa Exclusieve Kleding en Curiosa
Roy: “Deze winkel heeft altijd een aantrekkelijke etalage die de nieuwsgierigheid prikkelt. Rosa zelf, de eigenaar, heeft een hoffelijkheid die je zelden tegenkomt. Haar winkel is te vinden in de Burgstraat; een kunstzinnige plek in de stad, waar tegenover haar twee kunstgaleries zijn gehuisvest: De Burgpoort op nummer dertien en Sterke Kunst op nummer 19.”
Burgstraat 10

7. Freubelrijk
Roy: “Deze winkel is sinds kort verhuisd naar een groter pand op de Langendijk: Dé winkelstraat van Gorinchem. Ze verkopen er verantwoord speelgoed voor de allerkleinsten tot groep 8 basisschoolkinderen. Een erg leuke en verrassende cadeaushop. Verder organiseren ze ook workshops en feestjes.”
Langendijk 12