3 vragen aan de Pensioendesk

1148

Als ik arbeidsongeschikt word en ik krijg een WIA-uitkering van UWV, krijg ik dan een arbeidsongeschiktheidspensioen vanuit het pensioenfonds?
Nee, je ontvangt geen aanvullende uitkering vanuit het pensioenfonds. Wel loopt je pensioenopbouw (gedeeltelijk) door, zonder dat je hier premie voor betaalt. Voor welk percentage je pensioenopbouw continueert, hangt af van je mate van arbeidsongeschiktheid.

Ik ga binnenkort beginnen met een nieuwe baan, maar bij deze werkgever heb ik geen pensioenregeling. Kan ik mijn pensioen voortzetten bij pensioenfonds detailhandel?
Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Zo kun je jouw pensioen alleen voortzetten als je minimaal drie jaar pensioen hebt opgebouwd bij ons pensioenfonds. Daarnaast moet je voor je 64ste beginnen met de vrijwillige voortzetting. Je mag je pensioen maximaal drie jaar vrijwillig voortzetten. De overige voorwaarden kun je terugvinden op onze website, www.pensioenfondsdetailhandel.nl

Ik werk nu in de detailhandel, maar ik heb eerder mijn pensioen bij andere pensioenfondsen opgebouwd. Kan ik ergens terugvinden hoeveel pensioen ik in totaal ga ontvangen?
Ja, op de website www. mijnpensioenoverzicht.nl kun je al je opgebouwde pensioenen terugvinden. Eventueel kun je een waardeoverdracht aanvragen om je andere pensioenen onder te brengen bij ons pensioenfonds. Zodra je een waardeoverdracht aanvraagt, ontvang je eerst een offerte. Op basis van de offerte kun je beslissen of je de waardeoverdracht wilt laten doorgaan. Op onze website, www.pensioenfondsdetailhandel.nl, kun je inloggen met je DigiD. Op ‘Mijn Omgeving’ kun je vervolgens bij ‘mijn aanvragen’, een waardeoverdracht aanvragen.