3 missers over je pensioen #2 (En hoe het wél zit!)

288

Op de redactie van Jij&Wij Magazine stuiten wij regelmatig op hardnekkige misverstanden over pensioen. Wij zetten er drie op een rij zodat jij leert hoe het wél zit.

Hoeveel pensioenrechten heb ik nu opgebouwd? Vind ik dat terug bij mijn verzekeringsmaatschappij? Hoeveel pensioen je hebt opgebouwd vind je op mijnpensioenoverzicht.nl. Alle overzichten van al je mogelijke werkgevers vind je daar terug. Mocht je nog een aparte regeling hebben, neem dan contact op met je bank of verzekeraar.

Van wie of wat krijg je eigenlijk pensioen in Nederland?
Van de overheid (AOW), van je pensioenfonds (ouderdomspensioen) en in sommige gevallen uit een apart potje waarvoor je hebt gespaard bij een bank of een verzekeringsmaatschappij.

Als je van baan verandert, ben je al je pensioen kwijt!
Nee hoor, geen zorgen. Dat blijft van jou. Als je in de detailhandel blijft werken dan loopt je ouderdomspensioen door bij het Pensioenfonds Detailhandel. Ga je in een andere branche werken – bijvoorbeeld de zorg – dan kun je jouw pensioen overhevelen naar het nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht. Meer informatie vind je op onze site: pensioenfondsdetailhandel.nl